Bannerletöltések már hivatalosan is Google Analyticsben

Bánóczy Zoltán - 2013.06.20. 06:54

GA_display_icon_MCF.png

Aki sokat költ displayre, vegyen a hétvégére egy nagyon drága pezsgőt és ünnepeljen vele azzal a nyugalommal, hogy az ital szignifikáns árának többszörösét fogja innentől havonta spórolni - ha figyeli ezt a kis ikont.

Google Display Networkön hirdetőknek egy eszméletlenül jó hír: ottani bannerletöltéseik a hivatalos Google Analytics felület integráns részét képezik mostantól: a kattintásmentes érintkezési pontok (bannermegtekintések) is keresztül-kasul lekérdezhetők.

GDN_impressions_GA_MCF.png

Egyéb friss finomságok még a Multi Channel Funnels funkcióhoz:

  • a YouTube-os hirdetésekre Trueview fogalmának illetve dimenziójának bevezetése minden olyan YT-os video adre, amiből legalább 30 másodpercet nézett meg a user
  • Bannerek hajtás feletti / aktív területi / láthatósági analízise


Az AALL munkásságát követők tudják, hogy a közel egy éves MCA megoldásunk ugyanerre a problémára talált választ - a GDN-en kívül. Azzal, hogy a Google ezeket az adatokat is beleöntötte a nagy GA-kalapba, már csak a Facebookon kell megszereznünk a 3rd party measurement bizonyítványt, hogy a legösszetettebb display kampányokat is komolyan mérhessük.

Van azonban még valami, ami még mindig nagyon hiányzik - de ezt is megoldottuk elsőként: dátumokat tudunk egyes érintkezési pontokhoz mondani. Ez a report egyelőre még nem része a hivatalos Google Analytics felületnek, de ahogy a Multi Channel Adview-nk, ez a funkció sem fogja tudni elkerülni, hogy előbb-utóbb a termék integráns része legyen - a tapsot már megkaptuk érte Mountain View-ból, visszük ősszel San Franciscoba prezentálni.


A bejegyzés trackback címe:

https://adat.blog.hu/api/trackback/id/tr325367961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bannerletöltések már hivatalosan is Google Analyticsben 2013.06.21. 10:01:53

Google Display Networkön hirdetőknek egy eszméletlenül jó hír: a kattintásmentes érintkezési pontok (bannermegtekintések) is keresztül-kasul lekérdezhetők a Google Analyticsben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása