A vakság bátorít

Bánóczy Zoltán - 2013.08.20. 15:21

... avagy amitől egy korai minimál adatipari invesztíció megmenthetett volna - de már késő.

Úgy érzed, hígul a forgalmad? Jól érzed. A minőségi látogatókat napról napra jobban elviszik előled azok, akik felismerik őket, amíg pusztán a volumennel és egyéb hitvány mérőszámokkal van a szervezeted elfoglalva. Jobb esetben bevételeid enyhe, de stabil csökkenésben vannak, rosszabb/startup esetben pedig ki sem alakultak (pedig az invesztorok már nagyon várnák).

Azt mondják, hogy a tavalyi 100 helyett 105 júzer van - de egyre inkább csak a resztlit kapod. A valódi egyenleg úgy fest, hogy idénre 10 potens júzered kiesett, és lett helyette 15 sávszél-, processzor- és költségzabáló inaktív - amit egészséges növekedésnek úgy lehet csak eladni, mint a sörhasat, ha a sziluettet nem, csak a mérleget nézzük.

Az ipar érdekessége, hogy a szereplők méréstechnikái (nem az eredményei, persze) szinte szabadon hozzáférhetők; visszafejthetők szájtjukból, szolgáltatásuk próbájából. Befektetőjelöltjeinknek és versenytársainknak adatkultúránk ezen része nyitott könyv; mindkettőtől figyelmet érdemel egy projekt, ha ez láthatóan magas szintű. Ellenkező esetben ugyan bátor a ló, de csökkentlátású.

Nagyon komoly méréstechnológiai és statisztikus orcák dolgoznak a nemzetközi mezőnyben - ott nem pimpelt Golffal gurigáznak. Az üzleti adatháború hosszútávfutás, nem gyorsulási verseny; negyedévente, apránként, szalámitaktikailag fognak felzabálni.

A webes piac következő újraosztási játéka itt folyik majd a szemünk előtt, és rossz hír, hogy a nevezéseket már le kellett adni - ennek híján már csak egy gyors exitre gyúrhatsz.


A bejegyzés trackback címe:

https://adat.blog.hu/api/trackback/id/tr455468031

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A vakság bátorít 2013.08.26. 11:13:01

A valódi egyenleg úgy fest, hogy idénre 10 potens júzered kiesett, és lett helyette 15 sávszél-, processzor- és költségzabáló inaktív - amit egészséges növekedésnek úgy lehet csak eladni, mint a sörhasat, ha a sziluettet nem, csak a mérleget nézzük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása