Igehirdetés Bostonban

Bánóczy Zoltán - 2012.10.11. 08:20
A száraz tény: a múlt héten előadást tarthattam a GAUGE-en, a tengerentúl legmenőbb analitikai konferenciáján. Mert meghívtak. A részleteket lássuk alább, szubjektívan.

P1060421_recolor.jpg

Az egész úgy indult, hogy előző este ráhangolódásként felbontottam a januárról maradt utolsó ajándékbort, Nick Mihailovski 2007-es Jordan Cabernet Sauvignonját.

nick_jordan.jpg

Hétfő reggel elstartoltam Liszt Ferencről a Budapest-London-Boston relációt, és alig tizenpárórás repülést követően, de csak pár órával később már a Barking Crabben falatoztunk amerikai vendéglátóimmal, Caleb és Charlotte Whitmore-ral, Liz Poole-lal, Jeremy Huttonnel és a brit Phil Pearce-szel. Ott kérem fegyelem van: a csapos mint Disztl Péter vetődött utánam a kijárat fele - az élete árán is megakadályozta volna, hogy a White Sangriát kivigyük az utcára, a felelősség nála van, az utcai alkoholizmusnál csak a gyilkosság a súlyosabb bűn a jenkik országában.

P1060431_barking_crab_boston.jpg

A keddi nap kora délutánjáig kigyengélkedtem magam az elvárható mértékben és módon, majd a megtisztelő meghívásnak eleget téve és a szálló elé előzékenyen beállított céljáratú busznak köszönhetően eljutottam a Digital Analytics Association bulijára, az ABSOLUT Clubhouse-ba, ahol a hotdog- és hamburgerkultúrát merőben újraértékeltem - olyasmi csodákat szolgáltak fel ott. Elegánsan fűszeres virsli, enyhén pirított "zsömle", diszkrét mustár - elbűvölő.


Vendéglátónk, a Red Sox egyik managere csodálatos és tartalmas prezentációt tartott a szurkolói viselkedések mintáiról, a szezonális és egyéb jegyvásárlási szokásokról. Egy váratlan pillanatban és egy ártatannak tűnő ajtó kinyílása után a bostoni Red Sox stadion egyik felső páholyában találtuk magunkat, teljes és tökéletes rálátással a hatalmas nézőtérre és a pályára. Ámulat, viccelődés, csoportkép.


Szerdán Jerry Hong (Google) villantott fel az eljövendő mobil applikáció mérésből néhány erős jövőképet: egy szinte teljesen új Google Analytics felületet és annak perspektíváit, ami direktben az applikációmérésre van szabva. Caleb hozta a formáját, és az analitikai folyamatokról adott elő egy meglehetőst.

Kora este a #Hacknighton harmadikként léptem a színpadra a View-Thru (ill. Post-view) Google Analytics megoldásunkkal (MCA), ahol technológai arcok szavazatát és elismerését szedtem össze, amivel bőven kifizetve éreztem volna magam, ha néhány vonalon később nem jutunk még ennél is lényegesen messzebbre. Úgy tűnik, valamibe belenyúltunk, a gyűlölt CT-t kihagyó teljesítménymérés sokak álma volt. Eddig.

P1060450_rmx.jpg

phil_pearce_rmx.jpgCsütörtökön hajnali négykor kidobott az ágy, és mivel volt még közel hat órám Justin Cutroni előadásáig, kora hajnalban Boston belvárosi utcáit róttam, mielőtt a kulináris kiszámíthatóság vágyától vezetve az ottani Déli Pályaudvar McDonaldsébe kerültem hirtelen.

Justin Cutroni - mint a legkiválóbb előadók egyike a szektorban - összefoglalta a GA jelenlegi állapotát, leírta a rendszer jelenlegi határait - amiből a vájtfülűek következtetéseket vonhattak le a jövendő határnyitásokkal kapcsolatban: itt tényleg egy analitikai platform készül.

A nap délutánjának egyik kerekasztalát még annyival megfejeltük, hogy az Egyesült Királyság talán legjobb PPC-szakembere, Phil Pearce (aka PPCGuru - itt jobbra) tartott egy be nem tervezett és zseniális prezentációt az elsősorban britföldön tapasztalható állapotokról, követelményekről és következményekről.

gauge_badge_sm.jpgAkkor még nem is sejtettem, hogy pár órával a búcsúzást követően életem egyik legszürreálisabb élménye felé tartok. Azt követően, hogy a hatórás várakozási idő magasan civilizált eltöltésének (Crown Club Lounge) lehetősége elszállt azzal, hogy az oda történő bejutásomat felajánló úriember egy másik terminálról indult, eleve előkészítetté váltam komolyabb történésekre is.
A transzatlanti járatok hozzám hasonlóan newcomer utasai, akik a vészkijárat mellé kapnak helyet, készüljenek a következőkre.

A felszállás után rögtön alvás, majd három óra múlva arra ébredés, hogy a beömlő hidegtől a jobb váll és comb hibernált állapotba kerül. Megfázás, orr és hólyag tele, film indul. Miután az ember az ablak mellől kijut a közlekedőfolyosóra, elfordul balra, és az aligfényben több száz alvó embert lát majd szemből, egy konzervdobozban, valahol Grönland fölött. Közepes thrillerek szoktak így kezdődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://adat.blog.hu/api/trackback/id/tr214828310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igehirdetés Bostonban 2012.10.11. 09:24:01

Úgy tűnik, valamibe belenyúltunk, a gyűlölt CT-t kihagyó teljesítménymérés sokak álma volt. Eddig.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása